Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Doğal Mor Pizza Tarifi

Doğal Mor Pizza

Doğal Mor Pizza Tarifi

Doğal Mor Pizza tarifi: Doğal Mor Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Doğal Mor Pizza nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Doğal Mor Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı fonksiyonel gıda

Sosu için:

  • 1 su bardağı domates sos
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 avuç zeytin
  • 1 avuç mısır
  • 1-2 adet köy biberi
  • 1-2 adet kapya biber
  • 1 avuç dilimlenmiş sucuk

Doğal Mor Pizza tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle sos için tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp bekletiyoruz.
  • Hamur için su, şeker ve mayamızı karıştırıp 5 dakika beklettikten sonra diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Gerekirse un takviyesi yapabilirsiniz.
  • Ardından hamuru ikiye bölüyoruz. Hamurlardan ilkine 1 tatlı kaşığı mor karışım fonksiyonel gıdayı ekleyip yedirene kadar yoğuruyoruz. İyice homojenize olduktan (hamur mor rengi aldıktan) sonra mayalanmak üzere 1 saat dinlenmeye alıyoruz.n(Hamurlar mayalandıktan sonra ister 2 adet mor pizza yapın, isterseniz de hamurun birini daha sonra kullanmak üzere dondurucuya kaldırın, tamamen size kalmış.)
  • Kullanacağınız hamuru un yardımıyla tepsinize göre açıp üzerine çatalla delikler oluşturuyoruz. Ardından sos ve biraz kaşar ekleyip, önceden ısıtılan 200 derece fırında 6 dakika pişirip çıkardıktan sonra diğer tüm malzemeleri de ekleyip tekrar fırına veriyoruz. 6-7 dakika daha pişirdikten sonra afiyetle yiyebiliriz.

Doğal Mor Pizza tarifinin püf noktası nedir?

Hamurumuz iyice mor rengi aldıktan sonra mayalanmak üzere 1 saat dinlenmeye almanız hamurunuzu daha iyi hale getirecektir. Ayırdığımız hamurlardan diğeriyle de mor pizza yapmak istiyorsak, ona da 1 tatlı kaşığı fonksiyonel gıdadan katıp yoğurmalı ve ardından aynı işlemleri devam ettirmeliyiz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025