Dızmana Tarifi
Dızmana tarifi: Dızmana için gerekli malzemeler nelerdir? Dızmana nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Dızmana yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram süt
- 2,5 su bardağı ılık su
- 3 adet yumurta
- 2 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1,5 paket margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
Dızmana tarifi nasıl yapılır?
- Göz kararı unu hamur yoğurma kabına koyuyoruz.
- Fotoğrafta görüldüğü gibi çukur haline getirip, tuz, şeker, sirke, yumurta, maya, su ve sütü ekleyip, yoğuruyoruz.
- Hamurun kıvamı ele yapışır bir şekilde yumuşak olması gerekiyor ki kabarma işlemi gerçekleşsin.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini kalın bir bezle örtüp 1 saat kadar kabarmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz kabarırken, hamur tepsisinin altına ve üzerine kullanacağımız karışımı hazırlayalım.
- Yağı tavada eritiyoruz. Eridikten sonra sıvı yağı ve unu ekleyip bir kaç dakika karıştıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Hamurumuz kabardıktan sonra pişirme tepsisinin altına yaptığımız karışımı sürüyoruz.
- Kabaran hamurdan avuç içimize alıp sıkıyoruz ve avucumuzun arasından çıkan parçayı kopartıp tepsiye diziyoruz.
- Diğer tepsileri yapana kadar ilk yaptığımız tepsiyi dinlenmede bekletiyoruz. Çünkü tekrar kabarma sağlayacak göreceksiniz.
- Hamurumuz tepside de kabardıktan sonra yaptığımız harcı üzerine gezdiriyoruz ve fırına sürüyoruz. Diğer tepsilere de aynı işlemi uyguluyoruz. Afiyet olsun.