Dızmana Tarifi
Dızmana tarifi: Dızmana için gerekli malzemeler nelerdir? Dızmana nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Dızmana yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 -6,5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
Sos İçin:
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı susam
- 2 tatlı kaşığı çörek otu
Dızmana tarifi nasıl yapılır?
- Su, süt, şeker ve mayayı alın karıştırın 5 dakika bekletiyoruz.Sıvı yağ, tuz ilave ederek harmanlayın unu yavaş yavaş ekliyoruz.Hafif ele yapışacak bir hamur elde edin.
- Yarım saat ağzı kapalı mayalamaya bırakın. Mayalanan hamuru elimizle tekrar yoğuruyoruz.4 eşit parçaya bölün ve her böldüğümüz parçayı da 4 eşit parçaya bölün.
- Elimizle bastırarak iç harç koyun. Yuvarlayıp yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Sosu için bir kaba yumurta, yağ, susam ve çörek otunu atıp karıştırın.Bezelerin üzerine elinizle bastırın.her yerine değecek şekilde sosunuzu dökün.
- 10 dakika kadar tepside mayalamaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 ile 35 dakika arası pişirin. Üzerini örtüp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Dızmana tarifinin püf noktası nedir?
Su ve süt muhakkak ılık olmalıdır. Hamuru ilk 30 dakıka mayalandırdıktan sonra muhakkak tekrar yogurup havasını alın.