Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dızmana Tarifi

Dızmana

Dızmana Tarifi

Dızmana tarifi: Dızmana için gerekli malzemeler nelerdir? Dızmana nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dızmana yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 -6,5 su bardağı un

İç Harcı İçin:

  • 1 kase peynir

Sos İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı susam
  • 2 tatlı kaşığı çörek otu

Dızmana tarifi nasıl yapılır?

  • Su, süt, şeker ve mayayı alın karıştırın 5 dakika bekletiyoruz.Sıvı yağ, tuz ilave ederek harmanlayın unu yavaş yavaş ekliyoruz.Hafif ele yapışacak bir hamur elde edin.
  • Yarım saat ağzı kapalı mayalamaya bırakın. Mayalanan hamuru elimizle tekrar yoğuruyoruz.4 eşit parçaya bölün ve her böldüğümüz parçayı da 4 eşit parçaya bölün.
  • Elimizle bastırarak iç harç koyun. Yuvarlayıp yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Sosu için bir kaba yumurta, yağ, susam ve çörek otunu atıp karıştırın.Bezelerin üzerine elinizle bastırın.her yerine değecek şekilde sosunuzu dökün.
  • 10 dakika kadar tepside mayalamaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 ile 35 dakika arası pişirin. Üzerini örtüp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Dızmana tarifinin püf noktası nedir?

Su ve süt muhakkak ılık olmalıdır. Hamuru ilk 30 dakıka mayalandırdıktan sonra muhakkak tekrar yogurup havasını alın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025