Diyet Soğuk Baklava Tarifi
Diyet Soğuk Baklava tarifi: Diyet Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Diyet Soğuk Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Diyet Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet  güllaç yaprağı
 - 4 su bardağı  ılık süt
 - 30 gram  toz antep fıstığı
 - 6 yemek kaşığı  bal
 - 1 paket  bitter çikolata (rendelenmiş)
 - 1 paket  kakao
 
Diyet Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?
- 2 su bardağı ılıtılmış sütümüze 3 yemek kaşığı bal ekliyoruz.
 - Alt tabanı 4 adet güllaç yufkası ile kaplıyoruz ve her katı tepsiye yerleştirince süt ile ıslıyoruz. 3-4 dakika kadar yufkaların sütü çekmesini bekliyoruz.
 - 4 kat bittikten sonra toz Antep fıstığını eşit miktarda serpiyoruz.
 - Tekrardan 2 su bardağı sütü 2-3 dakika kadar ısıtıyoruz.
 - Ilıtılmış sütümüzü ocaktan alıyoruz ve içerisine 3 yemek kaşığı bal ekliyoruz.
 - Sırayla 4 kat güllaç yufkası yerleştiriyoruz ve her katı yerleştirdiğimizde süt ile ıslıyoruz. 3-4 dakika kadar yufkaların sütü çekmesi için bekliyoruz.
 - Kakao ve rende bitter çikolatayı eklemeden önce baklavayı dilimliyoruz.
 - Dilimleme sonrası ilk olarak kakaoyu ekliyoruz.
 - Son olarak bitter çikolatayı rendeleyerek ekliyoruz ve 1 gün boyunca buzdolabında bekleterek tüketiyoruz. Afiyet olsun.
 
Diyet Soğuk Baklava tarifinin püf noktası nedir?
Sütü 2 su bardağı alt katman ve 2 su bardağı üst katmana ayrı ayrı kullanmak, eşit ıslatma için önemli.