Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Diyet Soğuk Baklava Tarifi

Diyet Soğuk Baklava

Diyet Soğuk Baklava Tarifi

Diyet Soğuk Baklava tarifi: Diyet Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Diyet Soğuk Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Diyet Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 adet güllaç yaprağı
  • 4 su bardağı ılık süt
  • 30 gram toz antep fıstığı
  • 6 yemek kaşığı bal
  • 1 paket bitter çikolata (rendelenmiş)
  • 1 paket kakao

Diyet Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • 2 su bardağı ılıtılmış sütümüze 3 yemek kaşığı bal ekliyoruz.
  • Alt tabanı 4 adet güllaç yufkası ile kaplıyoruz ve her katı tepsiye yerleştirince süt ile ıslıyoruz. 3-4 dakika kadar yufkaların sütü çekmesini bekliyoruz.
  • 4 kat bittikten sonra toz Antep fıstığını eşit miktarda serpiyoruz.
  • Tekrardan 2 su bardağı sütü 2-3 dakika kadar ısıtıyoruz.
  • Ilıtılmış sütümüzü ocaktan alıyoruz ve içerisine 3 yemek kaşığı bal ekliyoruz.
  • Sırayla 4 kat güllaç yufkası yerleştiriyoruz ve her katı yerleştirdiğimizde süt ile ıslıyoruz. 3-4 dakika kadar yufkaların sütü çekmesi için bekliyoruz.
  • Kakao ve rende bitter çikolatayı eklemeden önce baklavayı dilimliyoruz.
  • Dilimleme sonrası ilk olarak kakaoyu ekliyoruz.
  • Son olarak bitter çikolatayı rendeleyerek ekliyoruz ve 1 gün boyunca buzdolabında bekleterek tüketiyoruz. Afiyet olsun.

Diyet Soğuk Baklava tarifinin püf noktası nedir?

Sütü 2 su bardağı alt katman ve 2 su bardağı üst katmana ayrı ayrı kullanmak, eşit ıslatma için önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025