Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dirleme Tarifi

Dirleme

Dirleme Tarifi

Dirleme tarifi: Dirleme için gerekli malzemeler nelerdir? Dirleme nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dirleme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 çay bardağı fasulye
  • 1 çay bardağı nohut
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 avuç kuru yemiş (fındık, fıstık, ceviz gibi)
  • 1 tutam acı pul biber (veya kurutulmuş ve közlenmiş kırmızı biber) (İsteğe bağlı)

Dirleme tarifi nasıl yapılır?

  • Akşamdan buğday, nohut, fasulyeyi ıslatıyoruz. Ertesi günü ayrı tencerelerde içine su koyarak ocağa alıyoruz ve haşlıyoruz.
  • Hepsinin pişirme süreleri farklı olduğu için böyle yapıyoruz.
  • Üçü de iyice yumuşayınca birleştiriyoruz ve bir müddet daha pişiriyoruz. Çorba gibi çok sulu değil ama orta kıvamda sulu bir yemek.
  • Sarmısakları ezerek ve tuzunu ilave ediyoruz. Beş dakika daha pişiyoruz. Ocağı kapatıyoruz.
  • Sıcak sıcak tabağa alıp üzerine bol kuru yemiş, acı biber ekliyoruz. Afiyet olsun.

Dirleme tarifinin püf noktası nedir?

Yağsız bir yemektir, soğukta yenebilir ama sıcak yenmesi tercih edilir.

Dirleme tarifi için servis önerisi

Genellikle ara öğün yemeği olarak yense de ana öğün yemeği yerine de geçebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025