Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dilim Börek Tarifi

Dilim Börek

Dilim Börek Tarifi

Dilim Börek tarifi: Dilim Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Dilim Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dilim Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı yoğurt (çırpılmış)
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yufka
  • 100 gram süzme peynir
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 demet maydanoz (doğranmış)

Dilim Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Çırpılmış yoğurt, tuz, yumurtalar ve sıvı yağı bir kasede çırpın.
  • Yufkanın birini tezgaha serin ve bir küçük kepçe yardımı ile sostan alarak üzerinde gezdirin.
  • Bir fırça ile sosu yufkanın her yerine sürün.
  • Süzme peynirin bir kısmını yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde dağıtın.
  • Üzerine diğer yufkayı serin. Sosla ıslatın ve fırça ile sosu yufkanın her yerine sürün.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini, yufkanın her yerine gelecek şekilde serpin. Kalan süzme peyniri de dağıtın.
  • Son olarak peynirlerin üzerine doğranmış maydanozları serpin.
  • Yufkayı rulo şeklinde sarın. 2 parmak kalınlığında dilimlere ayırın.
  • Bir tost makinesine pişirme kağıdı serin. Üzerine dilimler halindeki yufkaları alın.
  • Makinenin tam kapanmaması için tost makinesine bir mutfak gereci koyun. 20 dakika bu şekilde pişirin.
  • Makineden dilimler halindeki börekleri alıp, dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dilim Börek tarifinin püf noktası nedir?

Makinenin tam kapanmaması için metal bir spatula kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025