Dilim Börek Tarifi
Dilim Börek tarifi: Dilim Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Dilim Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 dilim
Dilim Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı yoğurt (çırpılmış)
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yufka
- 100 gram süzme peynir
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 demet maydanoz (doğranmış)
Dilim Börek tarifi nasıl yapılır?
- Çırpılmış yoğurt, tuz, yumurtalar ve sıvı yağı bir kasede çırpın.
- Yufkanın birini tezgaha serin ve bir küçük kepçe yardımı ile sostan alarak üzerinde gezdirin.
- Bir fırça ile sosu yufkanın her yerine sürün.
- Süzme peynirin bir kısmını yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde dağıtın.
- Üzerine diğer yufkayı serin. Sosla ıslatın ve fırça ile sosu yufkanın her yerine sürün.
- Rendelenmiş kaşar peynirini, yufkanın her yerine gelecek şekilde serpin. Kalan süzme peyniri de dağıtın.
- Son olarak peynirlerin üzerine doğranmış maydanozları serpin.
- Yufkayı rulo şeklinde sarın. 2 parmak kalınlığında dilimlere ayırın.
- Bir tost makinesine pişirme kağıdı serin. Üzerine dilimler halindeki yufkaları alın.
- Makinenin tam kapanmaması için tost makinesine bir mutfak gereci koyun. 20 dakika bu şekilde pişirin.
- Makineden dilimler halindeki börekleri alıp, dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Dilim Börek tarifinin püf noktası nedir?
Makinenin tam kapanmaması için metal bir spatula kullanabilirsiniz.