Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dilber Dudağı Tarifi

Dilber Dudağı

Dilber Dudağı Tarifi

Dilber Dudağı tarifi: Dilber Dudağı için gerekli malzemeler nelerdir? Dilber Dudağı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dilber Dudağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1/2 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı elenmiş baklavalık un

Üzeri için:

  • 150 gram tereyağı

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1-2 damla limon suyu

İç dolgusu için:

  • 100 gram fındık içi
  • 1 adet yumurta sarısı

Açmak için:

  • 2 yemek kaşığı nişasta

Dilber Dudağı tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve güzelce yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli biz bezle kapatın ve ılık bir yerde yarım saat dinlendirmeye bırakın.
  • Hamuru 7 parçaya ayırın ve her parçayı yuvarlayıp, bir yarım saat daha dinlendirin.
  • Minik hamur parçalarını nişastayla birlikte açın. Her parçayı yaklaşık bir servis tabağı büyüklüğü kadar açmaya çalışın. Yapamıyorsanız daha küçük de kalabilirler.
  • Tek tek tüm parçaları bu şekilde açın ve aralarına nişasta serperek üst üste koyun.
  • Üst üste koyduğunuz tüm hamurları yine nişastayla hep birlikte açmaya başlayın ve açabildiğiniz kadar açın. Sonra bir bardak yardımıyla hamurunuzu yuvarlak yuvarlak kesin.
  • Fındık içi ve yumurta akını karıştırarak iç harcınını hazırlayın.
  • Hazırladığınız harçtan her bir yuvarlağın bir kenarına koyun ve diğer kenarları yarım ay şeklinde hafifçe bastırarak kapatın.

Dilber Dudağı tarifinin püf noktası nedir?

Hamurları açarken ne kadar ince açarsanız, tatlınız o kadar çıtır çıtır ve kat kat olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025