Dilber Dudağı Tarifi
Dilber Dudağı tarifi: Dilber Dudağı için gerekli malzemeler nelerdir? Dilber Dudağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Dilber Dudağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tutam tuz
- 1/2 yemek kaşığı sirke
- 1/2 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı elenmiş baklavalık un
Üzeri için:
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1-2 damla limon suyu
İç dolgusu için:
- 100 gram fındık içi
- 1 adet yumurta sarısı
Açmak için:
Dilber Dudağı tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve güzelce yoğurun.
- Hamurun üzerini nemli biz bezle kapatın ve ılık bir yerde yarım saat dinlendirmeye bırakın.
- Hamuru 7 parçaya ayırın ve her parçayı yuvarlayıp, bir yarım saat daha dinlendirin.
- Minik hamur parçalarını nişastayla birlikte açın. Her parçayı yaklaşık bir servis tabağı büyüklüğü kadar açmaya çalışın. Yapamıyorsanız daha küçük de kalabilirler.
- Tek tek tüm parçaları bu şekilde açın ve aralarına nişasta serperek üst üste koyun.
- Üst üste koyduğunuz tüm hamurları yine nişastayla hep birlikte açmaya başlayın ve açabildiğiniz kadar açın. Sonra bir bardak yardımıyla hamurunuzu yuvarlak yuvarlak kesin.
- Fındık içi ve yumurta akını karıştırarak iç harcınını hazırlayın.
- Hazırladığınız harçtan her bir yuvarlağın bir kenarına koyun ve diğer kenarları yarım ay şeklinde hafifçe bastırarak kapatın.
Dilber Dudağı tarifinin püf noktası nedir?
Hamurları açarken ne kadar ince açarsanız, tatlınız o kadar çıtır çıtır ve kat kat olacaktır.