Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dil Balığı Tarifi

Dil Balığı

Dil Balığı Tarifi

Dil Balığı tarifi: Dil Balığı için gerekli malzemeler nelerdir? Dil Balığı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dil Balığı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet dil balığı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 dilim limon
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Servisi için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 dal maydanoz

Dil Balığı tarifi nasıl yapılır?

  • Deri ve kılçık kısımlarını aldığınız fileto dil balığını bol suda yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  • Kabuğunu soyduğunuz sarımsağı ince ince dilimleyin. Zeytinyağı ilavesiyle karıştırın. Fileto dil balığını tuzlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • Sarımsaklı zeytinyağını üzerine sürüp bir dilim limon yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin.
  • Ayıklayıp bol suda yıkadığınız maydanoz yapraklarını ince ince kıyın. Kısık ateşte erittiğiniz tereyağı ile karıştırdığınız maydanoz yapraklarını servis tabağına aldığınız dil balığı üzerine gezdirin. Sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.

Dil Balığı tarifinin püf noktası nedir?

Derisi ve kılçığı alınmış dil balıklarını diğer malzemelerle birlikte yağlı kağıt içerisinde de pişirebilirsiniz.

Dil Balığı tarifi için servis önerisi

Dil balıklarını taze patatesler eşliğinde servis edebilir, aynı fırın tepsisi içerisinde pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025