Dikine Pasta Tarifi
Dikine Pasta tarifi: Dikine Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Dikine Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Dikine Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 130 gram pudra şekeri (yaklaşık 7 yemek kaşığı)
- 50 gram fındık (un haline getirilmiş)
- 80 gram un (yaklaşık 5 yemek kaşığı)
- 4 yemek kaşığı sıcak su
- 1 tutam tuz
- 1/2 paket vanilin
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Pastacı kreması için:
- 500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
- 2 adet yumurta
- 130 gram şeker (2/3 su bardağı)
- 80 gram nişasta (3 yemek kaşığı)
- 80 gram tereyağı (3 yemek kaşığı dolusu)
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket krema
- 210 gram bitter çikolata
Dikine Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 175 derece fanlı ayarda ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin.
- Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırın. Sarılarını şekerin 30 gramı ile 5 dakika kadar çırpın.
- Kenarından yavaşça sıcak suyu devamlı karıştırarak ekleyin. Unu ve kuru malzemeleri eleyerek ekleyin. (bu karışım biraz katı olacak) Portakal kabuğu rendesini ekleyin.
- Yumurta beyazlarını ayrı bir temiz kasede kabarana dek çırpın, ardından kalan pudra şekerini de ekleyerek birlikte çırpın.
- Yumurta beyazı karışımından katı olan yumurta sarılı karışıma 2 kaşık kadar ekleyin ve karıştırın. Karışımın yumuşamasını sağlayın.
- Kalan yumurta beyazlı köpük karışımı 3 parçada söndürmeden alttan üste katlama yöntemi ile karıştırarak (mikser kullanmadan) yumurta sarılı karışıma ekleyin.
- Hazırladığınız karışımı tepsiye alın eşit bir şekilde yayın ve 10 dakika kadar pişirin.
- Keki fırından aldıktan sonra beklemeden üzerine hafifçe pudra şekeri serpin.
- Temiz bir yağlı kağıda da pudra şekeri serpin ve keki bu kağıt üzerine ters çevirin.
- Kekin altında kalan yağlı kağıdı dikkatlice sıyırın ve keki rulo halinde sıcakken sarın.
- Üzerini temiz bir bezle kaplayın. Oda sıcaklığına geldiğinde ruloyu açın. 3 eşit parçaya bölün.
- Pastacı kremasını parçalara sürün ve rulo halinde sarın diğer katları da etrafına sarın.
- Soğuttuktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.