Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dikine Pasta Tarifi

Dikine Pasta

Dikine Pasta Tarifi

Dikine Pasta tarifi: Dikine Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Dikine Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dikine Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 130 gram pudra şekeri (yaklaşık 7 yemek kaşığı)
  • 50 gram fındık (un haline getirilmiş)
  • 80 gram un (yaklaşık 5 yemek kaşığı)
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 tutam tuz
  • 1/2 paket vanilin
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Pastacı kreması için:

  • 500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
  • 2 adet yumurta
  • 130 gram şeker (2/3 su bardağı)
  • 80 gram nişasta (3 yemek kaşığı)
  • 80 gram tereyağı (3 yemek kaşığı dolusu)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket krema
  • 210 gram bitter çikolata

Dikine Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 175 derece fanlı ayarda ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin.
  • Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırın. Sarılarını şekerin 30 gramı ile 5 dakika kadar çırpın.
  • Kenarından yavaşça sıcak suyu devamlı karıştırarak ekleyin. Unu ve kuru malzemeleri eleyerek ekleyin. (bu karışım biraz katı olacak) Portakal kabuğu rendesini ekleyin.
  • Yumurta beyazlarını ayrı bir temiz kasede kabarana dek çırpın, ardından kalan pudra şekerini de ekleyerek birlikte çırpın.
  • Yumurta beyazı karışımından katı olan yumurta sarılı karışıma 2 kaşık kadar ekleyin ve karıştırın. Karışımın yumuşamasını sağlayın.
  • Kalan yumurta beyazlı köpük karışımı 3 parçada söndürmeden alttan üste katlama yöntemi ile karıştırarak (mikser kullanmadan) yumurta sarılı karışıma ekleyin.
  • Hazırladığınız karışımı tepsiye alın eşit bir şekilde yayın ve 10 dakika kadar pişirin.
  • Keki fırından aldıktan sonra beklemeden üzerine hafifçe pudra şekeri serpin.
  • Temiz bir yağlı kağıda da pudra şekeri serpin ve keki bu kağıt üzerine ters çevirin.
  • Kekin altında kalan yağlı kağıdı dikkatlice sıyırın ve keki rulo halinde sıcakken sarın.
  • Üzerini temiz bir bezle kaplayın. Oda sıcaklığına geldiğinde ruloyu açın. 3 eşit parçaya bölün.
  • Pastacı kremasını parçalara sürün ve rulo halinde sarın diğer katları da etrafına sarın.
  • Soğuttuktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025