Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı Tarifi
Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı tarifi: Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 dilim
Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı un
- 6 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 6 çay bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı nişasta
- 2 çay bardağı toz şeker
Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- 1 çay bardağı toz şeker, süt, un ve vanilyayı, sos tenceresinde çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
- Derin bir kaseyi su ile ıslatıp, pişen sıcak muhallebiyi bu kaseye dökelim.nAyrı bir sos tenceresinde portakal suyu, nişasta ve 1 çay bardağı toz şekeri koyulaşana kadar pişirelim.
- Ocaktan aldığımız portakal sosunu, muhallebinin olduğu kaba tam ortasından dökelim.
- Oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerini streç film ile kapatarak en az 2-3 saat, hatta mümkünse 1 gece buzdolabında bekletelim.
- İyice donan tatlımızı servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis edelim.
Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Hazır portakal suyu kullanacaksanız, sosu hazırlama esnasında 1 çay bardağı toz şeker ilavesi yapmanıza gerek yok. Portakal suyu taze sıkacaksanız şeker eklemesi yapın.