Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı Tarifi

Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı

Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı Tarifi

Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı tarifi: Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı un
  • 6 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 6 çay bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 2 çay bardağı toz şeker

Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • 1 çay bardağı toz şeker, süt, un ve vanilyayı, sos tenceresinde çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  • Derin bir kaseyi su ile ıslatıp, pişen sıcak muhallebiyi bu kaseye dökelim.nAyrı bir sos tenceresinde portakal suyu, nişasta ve 1 çay bardağı toz şekeri koyulaşana kadar pişirelim.
  • Ocaktan aldığımız portakal sosunu, muhallebinin olduğu kaba tam ortasından dökelim.
  • Oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerini streç film ile kapatarak en az 2-3 saat, hatta mümkünse 1 gece buzdolabında bekletelim.
  • İyice donan tatlımızı servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis edelim.

Deve Kuşu Yumurtası Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Hazır portakal suyu kullanacaksanız, sosu hazırlama esnasında 1 çay bardağı toz şeker ilavesi yapmanıza gerek yok. Portakal suyu taze sıkacaksanız şeker eklemesi yapın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025