Deve Kuşu Yumurtası Tarifi
Deve Kuşu Yumurtası tarifi: Deve Kuşu Yumurtası için gerekli malzemeler nelerdir? Deve Kuşu Yumurtası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Deve Kuşu Yumurtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Beyaz Muhallebi İçin:
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 6 çay bardağı tam yağlı süt
- 1 paket vanilin
İç Kısmı İçin:
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 4 çay bardağı portakal suyu
- 2 çay bardağı mandalinanın suyu
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Deve Kuşu Yumurtası tarifi nasıl yapılır?
- Toz şeker, süt, nişasta ve vanilini bir sos tenceresinde çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 5 dakika kadar bu şekilde pişirin.
- Muhallebiyi ocaktan alın.
- Derin bir kaseyi su ile ıslatın ve muhallebiyi içerisine dökün.
- Bu sırada ocakta portakal ve mandalinalı jöleyi hazırlayalım.
- Portakal suyu, mandalinanın suyu, nişasta ve toz şekeri koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Pişen jöleyi, muhallebinin olduğu kaba tam ortasından dökün.
- Oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerini streç film ile kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
- Muhallebiyi kaseden bir sunum tabağına alın ve Hindistan cevizi ile üzerini kaplayıp dilimleyerek servis edin.