Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Deve Kuşu Yumurtası Tarifi

Deve Kuşu Yumurtası

Deve Kuşu Yumurtası Tarifi

Deve Kuşu Yumurtası tarifi: Deve Kuşu Yumurtası için gerekli malzemeler nelerdir? Deve Kuşu Yumurtası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Deve Kuşu Yumurtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Beyaz Muhallebi İçin:

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 6 çay bardağı tam yağlı süt
  • 1 paket vanilin

İç Kısmı İçin:

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 4 çay bardağı portakal suyu
  • 2 çay bardağı mandalinanın suyu

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Deve Kuşu Yumurtası tarifi nasıl yapılır?

  • Toz şeker, süt, nişasta ve vanilini bir sos tenceresinde çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 5 dakika kadar bu şekilde pişirin.
  • Muhallebiyi ocaktan alın.
  • Derin bir kaseyi su ile ıslatın ve muhallebiyi içerisine dökün.
  • Bu sırada ocakta portakal ve mandalinalı jöleyi hazırlayalım.
  • Portakal suyu, mandalinanın suyu, nişasta ve toz şekeri koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Pişen jöleyi, muhallebinin olduğu kaba tam ortasından dökün.
  • Oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerini streç film ile kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Muhallebiyi kaseden bir sunum tabağına alın ve Hindistan cevizi ile üzerini kaplayıp dilimleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025