Dev Gibi Kabaran Açma Tarifi
Dev Gibi Kabaran Açma tarifi: Dev Gibi Kabaran Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Dev Gibi Kabaran Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Dev Gibi Kabaran Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 6,5 - 7 su bardağı un
- 2 adet yumurta beyazı
Arası için:
- 75 gram oda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)
Dev Gibi Kabaran Açma tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su, süt, toz şeker ve kuru mayayı bir kaba alarak güzelce karıştırın. Birkaç dakika bekletin. Ardından içerisine sıvı yağ, yumurta beyazı koyarak çırpın.
- Ardından içerisine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşacık, homojen kıvamlı bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurun üzerini streç filme güzelce örtün. Oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler elde edin. Bezelerinizi elinizle hafifçe açın ve içlerine tereyağı koyup rulo şeklinde sarın.
- Ardından rulo hamuruna açma şeklini verin. (İki ucundan birleştirip döndürün) Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine nemli bir bez örterek tepside 15 dakika kadar mayalandırın.
- 15 dakika daha mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek ve susam ya da çörek otu serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp oda sıcaklığında dinlendirin.
Dev Gibi Kabaran Açma tarifinin püf noktası nedir?
Süt ve suyun ılık olmasına, diğer malzemelerin de oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.