Dereotu ve Peynirli Kıyır Poğaça Tarifi
Dereotu ve Peynirli Kıyır Poğaça tarifi: Dereotu ve Peynirli Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotu ve Peynirli Kıyır Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Dereotu ve Peynirli Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 kahve fincanı ılık su (mayayı çözdürmek için)
- 4-4,5 su bardağı un
- 1/2 demet dereotu (kıyılmış)
İç harcı için:
- 1 kase beyaz peynir (ezilmiş)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 tutam çörek otu
Dereotu ve Peynirli Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için malzemeler yoğurma kabına alınır. Maya ve şeker su ile çözdürüp aktarılır. Un kontrollü bir şekilde eklenir.
- Tüm malzemeler yoğrulur. Güzel bir hamur elde edilir. Ne çok sert ne çok yumuşak, orta bir kıvamda. Son olarak kıyılmış dereotu eklenir. Poğaça hamuru hazır.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler alınır, yuvarlanır. Her biri el ayası boyutunda genişletilir. Ortasına peynir eklenir ve uçları birleştirilir.
- Oval bir form verilir. 15 dakika tepside dinlendirilir. Yumurta sarısı pekmezle karıştırılır, üzerilerine sürülür. Çatal ile çizikler atılır.
- Çörek otu serpiştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede alt üst ayarda 25-30 dakika pişirilir. İlk sıcağı geçip dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Dereotu ve Peynirli Kıyır Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Ben yarım ölçü hazırladım.