Dereotlu ve Zeytinli Ekmekler Tarifi
Dereotlu ve Zeytinli Ekmekler tarifi: Dereotlu ve Zeytinli Ekmekler için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu ve Zeytinli Ekmekler nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Dereotlu ve Zeytinli Ekmekler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 mililitre su
- 100 mililitre zeytinyağı
- 10 gram yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 800 gram un
- 1/2 demet dereotu
- 150 gram siyah zeytin
Dereotlu ve Zeytinli Ekmekler tarifi nasıl yapılır?
- Ilık suyu, mayayı ve şekeri yoğurma kabına alalım. Maya ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Zeytinyağını ekleyelim. Elediğimiz unu ve tuzu da ekleyip yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.
- Üzerini bir bez veya folyo ile kapatıp dinlenmesi için bir kenara bırakalım.
- Hamur kabarıp iki katına ulaştığında, doğradığımız yarım demet dereotunu ve zeytinleri de hamura katarak karışması için biraz daha yoğuralım.
- Yağladığımız muffin kalıbına hamurdan küçük parçalar koyalım. Hamuru tekrar yarım saat kadar dinlendirelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz.