Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu ve Zeytinli Ekmekler Tarifi

Dereotlu ve Zeytinli Ekmekler

Dereotlu ve Zeytinli Ekmekler Tarifi

Dereotlu ve Zeytinli Ekmekler tarifi: Dereotlu ve Zeytinli Ekmekler için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu ve Zeytinli Ekmekler nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu ve Zeytinli Ekmekler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 mililitre su
  • 100 mililitre zeytinyağı
  • 10 gram yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 800 gram un
  • 1/2 demet dereotu
  • 150 gram siyah zeytin

Dereotlu ve Zeytinli Ekmekler tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık suyu, mayayı ve şekeri yoğurma kabına alalım. Maya ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Zeytinyağını ekleyelim. Elediğimiz unu ve tuzu da ekleyip yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.
  • Üzerini bir bez veya folyo ile kapatıp dinlenmesi için bir kenara bırakalım.
  • Hamur kabarıp iki katına ulaştığında,  doğradığımız yarım demet dereotunu ve zeytinleri de hamura katarak karışması için biraz daha yoğuralım.
  • Yağladığımız muffin kalıbına hamurdan küçük parçalar koyalım. Hamuru tekrar yarım saat kadar dinlendirelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025