Dereotlu ve Peynirli Poğaça Tarifi
Dereotlu ve Peynirli Poğaça tarifi: Dereotlu ve Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu ve Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Dereotlu ve Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 kase beyaz peynir (ezilmiş)
- 1/2 demet doğranmış dereotu
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tutam susam
Dereotlu ve Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta ve tuzu güzelce çırpalım.
- Peynir ve dereotunu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Hamurumuz yumuşak bir kıvamda olacaktır.
- Şekil verip yumurta sarısını üzerilerine fırçayla sürelim.
- Çatalla ortadan şekil verirsek hoş bir görüntüde olacaktır.
- Fırın tepsisine dizelim ve fırına verelim. Üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.