Dereotlu Tam Buğday Poğaça Tarifi
Dereotlu Tam Buğday Poğaça tarifi: Dereotlu Tam Buğday Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Tam Buğday Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Dereotlu Tam Buğday Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 10 adet zeytin
- 1/2 kase peynir
- 1/4 demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı susam (üzeri için)
Dereotlu Tam Buğday Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına yumurta akı, sıvı yağ, yoğurt ekleyip karıştıralım. İçerisine tuzu, kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyelim. Güzelce yoğuralım.
- Dereotunu ince ince kıyalım, zeytinleri doğrayalım ve peynirleri ince ince keselim. Hamurun içine ekleyip yoğuralım.
- Hamurlara şekil verelim, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.