Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Tam Buğday Poğaça Tarifi

Dereotlu Tam Buğday Poğaça

Dereotlu Tam Buğday Poğaça Tarifi

Dereotlu Tam Buğday Poğaça tarifi: Dereotlu Tam Buğday Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Tam Buğday Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Tam Buğday Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 10 adet zeytin
  • 1/2 kase peynir
  • 1/4 demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı susam (üzeri için)

Dereotlu Tam Buğday Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına yumurta akı, sıvı yağ, yoğurt ekleyip karıştıralım. İçerisine tuzu, kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyelim. Güzelce yoğuralım.
  • Dereotunu ince ince kıyalım, zeytinleri doğrayalım ve peynirleri ince ince keselim. Hamurun içine ekleyip yoğuralım.
  • Hamurlara şekil verelim, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025