Dereotlu Susamlı Çörek Tarifi
Dereotlu Susamlı Çörek tarifi: Dereotlu Susamlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Susamlı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Dereotlu Susamlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet  yumurta
 - 2 su bardağı  yoğurt
 - 1 su bardağı  sıvı yağ
 - 1 su bardağı  ceviz
 - 1 su bardağı  lor peyniri
 - 2 damla  limon suyu
 - 3,5 su bardağı  un
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 1/2 demet  dereotu
 - 2 çay kaşığı  tuz
 - 1 yemek kaşığı  tereyağ (kalıbı yağlamak için)
 - 2 yemek kaşığı  sıvı yağ (kalıbı yağlamak için)
 - 1 yemek kaşığı  susam (kalıba dökmek için)
 
Dereotlu Susamlı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Boş bir kaba yumurta, yoğurt ve sıvı yağını ekleyip iyice karıştıralım.
 - Bu karışıma ceviz, lor peyniri, limon suyu ve dereotunu da ekleyip karıştıralım.
 - Daha sonra unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeleri iyice karıştıralım.
 - Kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım. Sıvı yağı ile tekrar yağlayalım.
 - Daha sonra kalıbımıza susamı dökelim.
 - Karışımımızı kalıbımıza ekleyelim.
 - 200 derecede fırında 25 dakika pişirelim.
 - Piştikten bir süre sonra soğuduktan sonra bir tabak yardımıyla çevirelim.nAfiyet olsun...