Dereotlu Susamlı Çörek Tarifi
Dereotlu Susamlı Çörek tarifi: Dereotlu Susamlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Susamlı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Dereotlu Susamlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı lor peyniri
- 2 damla limon suyu
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 demet dereotu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ (kalıbı yağlamak için)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kalıbı yağlamak için)
- 1 yemek kaşığı susam (kalıba dökmek için)
Dereotlu Susamlı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Boş bir kaba yumurta, yoğurt ve sıvı yağını ekleyip iyice karıştıralım.
- Bu karışıma ceviz, lor peyniri, limon suyu ve dereotunu da ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeleri iyice karıştıralım.
- Kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım. Sıvı yağı ile tekrar yağlayalım.
- Daha sonra kalıbımıza susamı dökelim.
- Karışımımızı kalıbımıza ekleyelim.
- 200 derecede fırında 25 dakika pişirelim.
- Piştikten bir süre sonra soğuduktan sonra bir tabak yardımıyla çevirelim.nAfiyet olsun...