Dereotlu Soslu Fırında Somon Tarifi
Dereotlu Soslu Fırında Somon tarifi: Dereotlu Soslu Fırında Somon için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Soslu Fırında Somon nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Dereotlu Soslu Fırında Somon yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Somon için:
- 2 dilim somon
- 1/2 adet limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı soya sos
- 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
Dereotlu sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 diş sarımsak
- 200 mililitre süt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 3 dal dereotu (ince kıyılmış)
Dereotlu Soslu Fırında Somon tarifi nasıl yapılır?
- Balıkları yıkayıp kağıt havlu ile kuruluyoruz daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz borcam ya da fırın tepsisine somonları diziyoruz.
- Somonları marinelemek için ayrı bir yerde sarımsakları dövüyoruz ve yukarıda yazan diğer malzemeleri dövdüğümüz sarımsağın üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak somonların üzerine bu sosu her iki tarafına sürüp 180 derecede önceden ısıtmış olduğumuz fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Dereotlu sos için: sıvı yağ, tereyağı ve sarımsağı sos tenceresine alıyoruz ve yaklaşık bir dakika soteliyoruz.
- Daha sonra unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve üstüne süt, tuz ve karabiberi ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp limon suyu ve dereotunu ekleyip 2 dakika daha karıştırıp ocaktan alıyoruz. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.