Dereotlu Sebzeli Tam Buğday Makarna Tarifi
Dereotlu Sebzeli Tam Buğday Makarna tarifi: Dereotlu Sebzeli Tam Buğday Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Sebzeli Tam Buğday Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Dereotlu Sebzeli Tam Buğday Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Tam Buğday Burgu Makarna
- 1 adet kabak
- 4 adet kapya biber
- 7-8 adet çeri domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
Dereotlu Sos İçin:
- 1 demet dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı ceviz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- 5 yemek kaşığı peynir (dilediğiniz çeşit)
Dereotlu Sebzeli Tam Buğday Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Makarnayı kaynar suda 11 dakika boyunca haşlayın ve ardından süzün. Süzdüğünüz makarna suyundan, daha sonra sosu için kullanmak üzere 1 su bardağı ayırın.
- Bir mutfak robotunun içine dereotunu, zeytinyağını, sarımsağı, cevizi, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Sos kıvamına gelene kadar iyice çekin.
- Kabakların dikeylemesine ortadan ikiye bölün ve içini kaşıkla sıyırarak ayırın. Kabakları, kapya biberleri ve çeri domatesleri ince ince doğrayın.
- Bir tavaya zeytinyağını ekleyerek, kapya biberi orta ateşte sotelemeye başlayın. Ardından kabakları ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Kabaklar yumuşamaya başlayınca domatesleri de ilave edin.
- Tüm sebzeler pişip, yumuşamaya başladığında dereotlu sosu ve makarnadan ayırdığınız haşlama suyunu ilave edin ve karıştırın.
- Tuzu ve karabiberi de ekleyerek krema kıvam alana dek pişirin.
- Sosu, haşladığınız makarnaya ilave edin ve karıştırın.
- İsteğe göre üzerine lor peynir ekleyerek sıcak şekilde servis edin. Afiyet olsun!