Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça tarifi: Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • 1 kase ezine peyniri (içi için)

Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri iyice akışkan kıvama gelene kadar karıştıralım.
  • Kabartma tozunu ilave edip yavaş yavaş unu ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Cevizden biraz büyük parçalar koparıp avucumuzda açalım.
  • İçine peyniri koyup uçlarını birleştirip iyice kapatalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalın tersi ile şeritler yapalım.
  • 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağı oda sıcaklığında olmalı. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave etmeli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025