Dereotlu Poğaça Tarifi
Dereotlu Poğaça tarifi: Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 adet yumurta akı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1/2 demet dereotu
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- 1 kase ezine peyniri (içi için)
Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri iyice akışkan kıvama gelene kadar karıştıralım.
- Kabartma tozunu ilave edip yavaş yavaş unu ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Cevizden biraz büyük parçalar koparıp avucumuzda açalım.
- İçine peyniri koyup uçlarını birleştirip iyice kapatalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalın tersi ile şeritler yapalım.
- 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağı oda sıcaklığında olmalı. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave etmeli.