Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça tarifi: Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 kase süzme peynir
  • 1 demet dereotu (kıyılmış) (istediğiniz miktarda)

Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yumurta beyazı, yoğurt, sıvı yağ ve margarini güzelce karıştıralım.
  • Şeker, tuz, un, kabartma tozunu ilave edelim ve hamurumuzu yoğuralım. Kulak memesi kıvamında olması gerek.
  • En son süzme peyniri ve dereotunu ekleyelim.
  • Hamurumuza şekil verip üzerine yumurta sarısını sürelim.
  • 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025