Dereotlu Poğaça Tarifi
Dereotlu Poğaça tarifi: Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
18 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un
- 1 kase süzme peynir
- 1 demet dereotu (kıyılmış) (istediğiniz miktarda)
Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurta beyazı, yoğurt, sıvı yağ ve margarini güzelce karıştıralım.
- Şeker, tuz, un, kabartma tozunu ilave edelim ve hamurumuzu yoğuralım. Kulak memesi kıvamında olması gerek.
- En son süzme peyniri ve dereotunu ekleyelim.
- Hamurumuza şekil verip üzerine yumurta sarısını sürelim.
- 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.