Dereotlu Poğaça Tarifi
Dereotlu Poğaça tarifi: Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram tereyağı veya margarin
- 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı şeker
- 5 su bardağı un
- 5 dal dereotu
- 150 gram beyaz peynir
Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için; ılık süt, şeker ve maya karıştırılarak bir kapta on dakika bekletilir.
- Oda ısısında yumuşamış margarin, sıvı yağ, tuz, yumurta, mayalı karışım bir kabın içerisine alınır.
- Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Bu arada aldığı kadar un kullanılır.
- En son ince doğranmış dereotu ilave edilerek yoğurma işlemi tamamlanır.
- Yoğrulan hamurdan mayalanmasını beklemeden eşit bezeler alınır ve bezeler 20 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Bezeler düz bir zemin üzerinde parmak uçlarıyla çok inceltmeden açılır.
- Daha önce çatalla ezerek hazırladığımız beyaz peynir içine eklenerek kenarları orta kısımda uzunlamasına birleştirerek kapatılır.
- Bütün bezeler için aynı işlemler yapıldıktan sonra tepsiye dizilen poğaçalar 20 dakika daha dinlendirilir.
- Dinlenen hamurlara yumurtanın sarısı sürülür ve çatalla üstü çizilir. 200 derecede 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Şeker, süt, maya karışımın 10 dakika bekletilmesi ve margarinin kesinlikle oda sıcaklığında olması gerekir.