Dereotlu Poğaça Tarifi
Dereotlu Poğaça tarifi: Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 demet dereotu
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
Üzeri İçin:
Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Poğaça için gerekli olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Unu kontrollü olarak ekleyerek ve yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartarak elinizde şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
- Üstlerine yumurta sarısı sürün ve önceden sııtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Fırından alın ve ılık olarak servis edin.Afiyetler olsun!