Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça tarifi: Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı

Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Poğaça için gerekli olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  • Unu kontrollü olarak ekleyerek ve yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartarak elinizde şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
  • Üstlerine yumurta sarısı sürün ve önceden sııtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Fırından alın ve ılık olarak servis edin.Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025