Dereotlu Poğaça Tarifi
Dereotlu Poğaça tarifi: Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 demet dereotu (dilediğiniz kadar)
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Gerekli olan tüm malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
- Daha sonra unu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edilir.
- İyice yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizin üzerine yerleştiriyoruz.
- Üstüne yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırınımıza koyarak 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Kullanılan tüm malzemelerin oda sıcaklığı olması durumunda poğaçanız puf puf olacaktır.