Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça tarifi: Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 demet dereotu (dilediğiniz kadar)
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un

Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Gerekli olan tüm malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
  • Daha sonra unu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edilir.
  • İyice yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizin üzerine yerleştiriyoruz.
  • Üstüne yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırınımıza koyarak 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Kullanılan tüm malzemelerin oda sıcaklığı olması durumunda poğaçanız puf puf olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025