Dereotlu Poğaça Tarifi
Dereotlu Poğaça tarifi: Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 demet dereotu
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 2 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 250 gram lor peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Un, kabartma tozu, tuz, şeker, tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt ve 2 yumurtanın birinin tamamı, diğerinin sadece akını (sarısı poğaçaların üzerine sürmek için ayrılacak) derin bir kabın içine alıyoruz.
- Ardından dereotunu ve peynirleri de ekleyip güzelce hamura karışmasını sağlıyoruz. Hamurumuz iyice karıştıktan sonra ortalama 20 dakika dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzdan cevizden büyük parçalar kopararak yağlı kağıda diziyoruz. Üzerlerine kenara ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımı ile sürüyoruz.
- 180 derecede 30 dakika kadar pişirdikten sonra çıkarıp soğutuyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Poğaçaların üzerini, arzuya göre çörek otu veya susam ile süsleyebiliriniz.