Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça tarifi: Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3,5-4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 küçük boy kase beyaz peynir (içine)
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • 1 tutam çörek otu (üzeri için)

Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Peynir hariç diğer malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir (unu yavaş ekleyip kıvamına göre arttırıp azaltabilirsiniz).
  • İstenilen büyüklükte parçalar kopartılıp önce yuvarlak yapılır.
  • Ardından elle bastırılıp arasına peynir koyulur.
  • Uçları birleştirilip tekrar yuvarlanır yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025