Dereotlu Poğaça Tarifi
Dereotlu Poğaça tarifi: Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yoğurt
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3,5-4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 demet dereotu
- 1 küçük boy kase beyaz peynir (içine)
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- 1 tutam çörek otu (üzeri için)
Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Peynir hariç diğer malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir (unu yavaş ekleyip kıvamına göre arttırıp azaltabilirsiniz).
- İstenilen büyüklükte parçalar kopartılıp önce yuvarlak yapılır.
- Ardından elle bastırılıp arasına peynir koyulur.
- Uçları birleştirilip tekrar yuvarlanır yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.