Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi
Dereotlu Peynirli Poğaça tarifi: Dereotlu Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Dereotlu Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 adet yumurta sarısı
- 100 gram yumuşak tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
- 1 adet küçük boy havuç (rendelenmiş)
- 350 gram süzme peynir
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 küçük boy kase susam
Dereotlu Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yumuşamış tereyağı ve yumurta karıştırılır.
- Küçük küçük doğranmış dereotu, havuç, sıvı yağ, peynir eklenip tekrar karıştırılır.
- En son kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünde koparılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.
Dereotlu Peynirli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Malzemeler oda sıcaklığında olursa hamur daha kolay toparlanır. Bir de artarsa buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Taze kalıyor.