Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

Dereotlu Peynirli Poğaça

Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

Dereotlu Peynirli Poğaça tarifi: Dereotlu Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Peynirli Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3/4 demet dereotu
  • 100 gram mihaliç peyniri (dilediğiniz herhangi bir peynirde olabilir)
  • 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı haşhaş

Dereotlu Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir kaba alınır.
  • İçerisine sıvı yağ, yoğurt, sirke, yumurta akı, tuz ve şeker eklenip karıştırılır.
  • Daha sonra ince kıyım dereotu, kabartma tozu da eklenip karıştırmaya devam edilir.
  • Son olarak içerisine aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında güzel bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalar koparılıp elinizle açın ve içerisine loru ekleyip güzelce kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. Sırasıyla bu işlemi yapın.
  • Son olarak yumurta sarısını sürüp üzerine susam, çörek otu ve haşhaş karışımını ekleyip 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025