Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi
Dereotlu Peynirli Poğaça tarifi: Dereotlu Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Dereotlu Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3/4 demet dereotu
- 100 gram mihaliç peyniri (dilediğiniz herhangi bir peynirde olabilir)
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1 çay kaşığı susam
- 1 çay kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı haşhaş
Dereotlu Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir kaba alınır.
- İçerisine sıvı yağ, yoğurt, sirke, yumurta akı, tuz ve şeker eklenip karıştırılır.
- Daha sonra ince kıyım dereotu, kabartma tozu da eklenip karıştırmaya devam edilir.
- Son olarak içerisine aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında güzel bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalar koparılıp elinizle açın ve içerisine loru ekleyip güzelce kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. Sırasıyla bu işlemi yapın.
- Son olarak yumurta sarısını sürüp üzerine susam, çörek otu ve haşhaş karışımını ekleyip 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun!