Dereotlu Patates Püresi Tarifi
Dereotlu Patates Püresi tarifi: Dereotlu Patates Püresi için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Patates Püresi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Dereotlu Patates Püresi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy salatalık
- 1 bağ dereotu
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane (arzuya göre)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Dereotlu Patates Püresi tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri güzelce haşlanır. Kabukları soyulup güzelce zeytinyağı eklenerek güzelce ezilir.
- Biraz ılıdıktan sonra mayonez ve yoğurt konur, karıştırılır.
- Dereotu ince ince doğranır ve o da eklenir.
- Sarımsaklar ezilir ve karışıma eklenir. Güzelce karıştırtıktan sonra tuz, nane ve karabiberi de eklenir.
- Salatalıkların kabuğu soyulur ve patates püresinin üstüne rendelenir. Ardından servis edilir.
Dereotlu Patates Püresi tarifinin püf noktası nedir?
Patatesler kumlu patates olursa daha lezzetli oluyor.Patatesler iyi ezilmiş olmalı ve harç güzelce karıştırılmalı.
Dereotlu Patates Püresi tarifi için servis önerisi
İster ortaya servis tabağında isterseniz de et yemeyi yaptıysanız yanına porsiyon şeklinde koyabilirsiniz .