Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi
Dereotlu Pastane Poğaçası tarifi: Dereotlu Pastane Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Pastane Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Dereotlu Pastane Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 125 gram  margarin (oda sıcaklığında)
 - 1 çay bardağı  sıvı yağ
 - 1/2 çay bardağı  yoğurt
 - 1 adet  yumurta
 - 1 adet  yumurta beyazı
 - 1 tatlı kaşığı  toz şeker
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 - 2 yemek kaşığı  elma sirkesi
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 1/2 demet  dereotu (ince doğranmış)
 - 4 su bardağı  un
 
İçi İçin:
Üzeri İçin:
- 1 adet  yumurta sarısı
 - 2 yemek kaşığı  çörek otu
 
Dereotlu Pastane Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri derince bir kapta karıştırın.
 - Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
 - Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.Üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin ve fırından aldıktan sonra ılıklaşmasını bekleyin. Dilediğiniz gibi servis edin. Afiyetler olsun!