Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi
Dereotlu Pastane Poğaçası tarifi: Dereotlu Pastane Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Pastane Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Dereotlu Pastane Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
- 4 su bardağı un
İçi İçin:
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı çörek otu
Dereotlu Pastane Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri derince bir kapta karıştırın.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.Üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin ve fırından aldıktan sonra ılıklaşmasını bekleyin. Dilediğiniz gibi servis edin. Afiyetler olsun!