Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi

Dereotlu Pastane Poğaçası

Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi

Dereotlu Pastane Poğaçası tarifi: Dereotlu Pastane Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Pastane Poğaçası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Pastane Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
  • 4 su bardağı un

İçi İçin:

  • 50 gram ezine peyniri

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı çörek otu

Dereotlu Pastane Poğaçası tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri derince bir kapta karıştırın.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.Üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin ve fırından aldıktan sonra ılıklaşmasını bekleyin. Dilediğiniz gibi servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025