Dereotlu Maydanozlu Poğaça Tarifi
Dereotlu Maydanozlu Poğaça tarifi: Dereotlu Maydanozlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Maydanozlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Dereotlu Maydanozlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1/3 demet ince kıyılmış dereotu
- 1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Dereotlu Maydanozlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak olacak şekilde hamuru ayarlayalım.
- Hamurumuzu 2 eşit parçaya bölelim. Hamurumuzun birine dereotunu diğerine maydanozu ekleyelim. Her iki hamuru da tekrar yoğuralım.
- Minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Verdiğim ölçülere göre ben yaklaşık 15 adet poğaça elde ettim.
- Üzerlerine yumurta sarısını sürüp, 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Dereotlu Maydanozlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Fırına sürmeden önce, bir süre hamurunuzu dinlendirmenizi öneririm.