Dereotlu Labneli Krep Tarifi
Dereotlu Labneli Krep tarifi: Dereotlu Labneli Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Labneli Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Dereotlu Labneli Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 demet dereotu (kıyılmış)
- 4 yemek kaşığı labne
Dereotlu Labneli Krep tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, süt, un, sıvı yağ ve tuzu bir kasede karıştırın.
- Koyu kıvamlı bir karışım elde ettikten sonra dereotunu ilave edip tekrar karıştırın.
- Krep tavasını ısıtın ve karışımdan bir kepçe ekleyip yayın. Kenarlarından kalkmaya başladıktan sonra ters çevirin ve arka yüzünü de pişirin.
- Labneyi sürüp üçgen şeklinde katlayıp servis edin. Afiyet olsun!