Dereotlu Kurabiye Tarifi
Dereotlu Kurabiye tarifi: Dereotlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Dereotlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- - aldığı kadar un
- 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Dereotlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir karıştırma kasesinin içerisine eritilmiş tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Üzerine kabartma tozu ve azar azar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Kıyılmış dereotunu da ekleyin ve karışıma iyice karışmasını sağlayın.
- Hamura kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave ederek yoğurun ve kıvama geldikten sonra 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Hamur dinlendikten sonra tezgahta çok ince olmayacak şekilde merdane yardımıyla açın.
- Açılan hamuru kurabiye kalıpları ile şekil verin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirdikten sonra 175 derece fırında kontrollü olarak üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Piştikten sonra oda sıcaklığında soğutup sevdiklerinizle afiyetle tüketin.