Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Kurabiye Tarifi

Dereotlu Kurabiye

Dereotlu Kurabiye Tarifi

Dereotlu Kurabiye tarifi: Dereotlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • - aldığı kadar un
  • 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Dereotlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir karıştırma kasesinin içerisine eritilmiş tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • Üzerine kabartma tozu ve azar azar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Kıyılmış dereotunu da ekleyin ve karışıma iyice karışmasını sağlayın.
  • Hamura kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave ederek yoğurun ve kıvama geldikten sonra 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Hamur dinlendikten sonra tezgahta çok ince olmayacak şekilde merdane yardımıyla açın.
  • Açılan hamuru kurabiye kalıpları ile şekil verin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirdikten sonra 175 derece fırında kontrollü olarak üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra oda sıcaklığında soğutup sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025