Dereotlu Kıymalı Kabak Sandal Tarifi
Dereotlu Kıymalı Kabak Sandal tarifi: Dereotlu Kıymalı Kabak Sandal için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Kıymalı Kabak Sandal nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Dereotlu Kıymalı Kabak Sandal yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kabaklar için:
- 3 adet büyük boy kabak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
İç harcı için:
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan (minik küp doğranmış)
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 5-6 dal dereotu
Beşamel sos için:
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Üzeri için:
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Dereotlu Kıymalı Kabak Sandal tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak kabaklar hazırlanır. Kabakların dışına çatalla çizikler atılır, boydan ikiye kesilir. İç kısımlar tatlı kaşık yardımıyla çıkarılır.
- Fırçayla yağlanır, tuz ve karabiber eklenir. Fırın kabına yerleştirilir. Fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirilir. Bu şekilde yumuşamaları sağlanır.
- İç harcı için yağlar eritilir. Soğanlar sotelenir. Kıyma eklenir ve kavrulur. Domates rendesi biber salçası tuz ilave edilir. 2-3 dakika pişirilir. Son olarak baharatlar kıyılmış dereotu eklenip karıştırılır kapatılır.
- Beşamel sos hazırlanır. Yağlar eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, süt eklenir ve sürekli çırpılır. Kaynamaya başlayınca tuz karabiber eklenir ve kapatılır. Kabakların içine kıymalı harçtan koyulur.
- Üzerlerine beşamel sos ve kaşar peyniri yerleştirilir. Salça sıcak suyla açılır, fırın kabına aktarılır. 200 derecede üzerileri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun.