Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi
Dereotlu Kıyır Poğaça tarifi: Dereotlu Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Kıyır Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Dereotlu Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne)
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 demet dereotu
- 3 su bardağı un
Dereotlu Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağımızı oda sıcaklığına getirelim.
- Un ve dereotu hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Son olarak yıkayıp ince ince doğradığımız dereotunu da ekleyip şekil verelim.
- Bu aşamada isterseniz peynir de koyabilirsiniz arasına, ben sade yaptım.
- Fırın tepsisine dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısını da sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.