Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi

Dereotlu Kıyır Poğaça

Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi

Dereotlu Kıyır Poğaça tarifi: Dereotlu Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Kıyır Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 demet dereotu
  • 3 su bardağı un

Dereotlu Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağımızı oda sıcaklığına getirelim.
  • Un ve dereotu hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Son olarak yıkayıp ince ince doğradığımız dereotunu da ekleyip şekil verelim.
  • Bu aşamada isterseniz peynir de koyabilirsiniz arasına, ben sade yaptım.
  • Fırın tepsisine dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısını da sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025