Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi
Dereotlu Kıyır Poğaça tarifi: Dereotlu Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Kıyır Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Dereotlu Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1/2 demet dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzeri için:
Dereotlu Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Dereotu, un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi bir kaba alıp karıştırın.
- Ardından un kabartma tozu ve dereotunu ekleyip hepsini yoğurun.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra istediğiniz büyüklükte şekil verip üzerine yumurta sarısını sürüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
Dereotlu Kıyır Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
İçerisine peynir de ilave edebilirsiniz.