Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi

Dereotlu Kıyır Poğaça

Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi

Dereotlu Kıyır Poğaça tarifi: Dereotlu Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Kıyır Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Dereotlu Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Dereotu, un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi bir kaba alıp karıştırın.
  • Ardından un kabartma tozu ve dereotunu ekleyip hepsini yoğurun.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra istediğiniz büyüklükte şekil verip üzerine yumurta sarısını sürüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Dereotlu Kıyır Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

İçerisine peynir de ilave edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025