Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi

Dereotlu Kıyır Poğaça

Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi

Dereotlu Kıyır Poğaça tarifi: Dereotlu Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Kıyır Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 1+1/4 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1/2 demet dereotu
  • 250 gram beyaz peynir
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Dereotlu Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Dereotlarını ince ince doğruyoruz.
  • Geniş bir kaseye unu koyup üzerine oda sıcaklığında 100 gram tereyağı ve yoğurdu ekleyin.
  • 1 yumurtanın tamamını ikinci yumurtanın da sadece beyazını koyup sarısını üzerine sürmek için ayırın.
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz ve 2 paket kabartma tozunu ekledikten sonra dereotunu ve peyniri ekliyoruz ve hamurumuza şekil veriyoruz.
  • Hamur biraz ele yapışan bir hamur o yüzden endişe etmeyin. Böylece fırında daha rahat kabarıp büyüyecektir.
  • Ayırdığımız yumurta sarısını fırça ile poğaçaların üzerine sürüyoruz ve 190 derecede altlı üstlü  fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Dereotlu Kıyır Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Beyaz peynir yerine lor peyniri ya da başka peynirler de kullanabilirisiniz. Peynirin tuzluluk oranına göre hamurdaki tuz miktarını değiştirebilirsiniz. Hamura şekil verirken dilerseniz mekik şekli dilerseniz yuvarlak şekil verebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025