Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi

Dereotlu Kıyır Poğaça

Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi

Dereotlu Kıyır Poğaça tarifi: Dereotlu Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Kıyır Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket margarin ( oda ısısında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 tane sarı üstüne)
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 demet doğranmış dereotu
  • 1 küçük boy kase lor peyniri (içine)
  • 4 su bardağı un

Dereotlu Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Dereotu ve un hariç bütün malzeme karıştırılır.
  • En son un kontrollü şekilde eklenir ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Diri kalması için en son ince ince doğranmış dereotu ilave edilir.
  • Mandalina büyüklüğünde parçalar alınır elimizle açarak içine lor peyniri koyulur ve ağzı kapatılarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üstüne yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025