Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi
Dereotlu Kıyır Poğaça tarifi: Dereotlu Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Kıyır Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Dereotlu Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket margarin ( oda ısısında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 tane sarı üstüne)
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 demet doğranmış dereotu
- 1 küçük boy kase lor peyniri (içine)
- 4 su bardağı un
Dereotlu Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Dereotu ve un hariç bütün malzeme karıştırılır.
- En son un kontrollü şekilde eklenir ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Diri kalması için en son ince ince doğranmış dereotu ilave edilir.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar alınır elimizle açarak içine lor peyniri koyulur ve ağzı kapatılarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üstüne yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.