Dereotlu Kıyır Kurabiye Tarifi
Dereotlu Kıyır Kurabiye tarifi: Dereotlu Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Dereotlu Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine sürmek için)
- 1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/3 demet dereotu (ince ince doğranmış)
- 2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- 1/2 çay bardağı susam (üzeri için)
Dereotlu Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, sıvı yağ, yumurta beyazı, şeker, tuz, kabartma tozu ve dereotu karıştırma kabına alıyoruz.
- Krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Daha sonra unu ekleyelim kontrollü bir şekilde.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.Pişirme süreniz fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
- Üzerleri kızarınca hemen alalım. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Dereotlu Kıyır Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
15 dakika pişirme süresinde kurabiyeler yumuşak olacak soğumaya başlayınca kıvamı tam olacaktır.