Dereotlu Karnıyarık Poğaça Tarifi
Dereotlu Karnıyarık Poğaça tarifi: Dereotlu Karnıyarık Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Karnıyarık Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Dereotlu Karnıyarık Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase peynir (sevdiğiniz bir çeşitten) (içine)
Dereotlu Karnıyarık Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, sıvı yağı, yoğurt, yumurtanın birisinin sarısı üzerine ayrılarak yumurtada ilave edilip iyice karıştırılır.
- Sirke ve un ilave edilir. Dereotu da katıldıktan sonra ele yapışmayan yumuşak bir poğaça hamuru hazırlanır. Üzeri kapatılıp yarım saat dinlendirilir.
- Avuç içinde açılarak içine peynir konduktan sonra kapatılıp kapanan kısım alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra bir bıçak ucuyla orta kısmına çizik atılır.
- Üzerine susam serpilerek 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Dereotlu Karnıyarık Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Poğaça hamuru yoğurulurken iyice kıvam alması lazım. Yumuşak ipeksi bir dokusunun olması gerekiyor.