Dereotlu Kabak Tarator Tarifi
Dereotlu Kabak Tarator tarifi: Dereotlu Kabak Tarator için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Kabak Tarator nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
4 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Dereotlu Kabak Tarator yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy kabak
- 1/2 demet dereotu
- 1 diş sarımsak
- 250 gram süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Dereotlu Kabak Tarator tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak kabakları yıkayın ve kabuklarını soymadan rendeleyin.
- Bir tavayı ocağa alın biraz zeytinyağı veya tereyağı eritin, yağ kızmadan kabakları içerisine bırakın ve sotelemeye başlayın. 3-4 dakika sonra kabağın acı kokusu çıkacaktır.
- Acı koku çıktıktan sonra ocağın altını kapatın ve kabağı soğuması için dinlendirin.
- Kabak dinlenirken sarımsakları bıçağınız ile iyice ezin ve lapa kıvamına getirin.
- Bunu yapabilmek için önce sarımsağı incecik doğrayın, daha sonra bıçağınızın yan tarafıyla ezerek tahtada geriye doğru çekin, bir süre sonra o küçük tanelerin kaybolduğunu ve sarımsağın suyunu iyice salıp, lapa bir kıvam aldığını göreceksiniz.
- Dereotunu yıkayın ve incecik doğrayın. Yalnız dereotu çok çabuk solan ve canlılığını yitiren bir yeşillik olduğu için fazla doğramayın.
- Bir kaba yoğurdu koyun, içerisine dereotunu, sarımsağı koyun ve çırpıp güzelce birleştirin.
- Daha sonra içerisine soğuyan kabakları atın ve karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek, dilediğiniz gibi servis edin, afiyet olsun.
Dereotlu Kabak Tarator tarifinin püf noktası nedir?
Kabaklar tam soğumadan yoğurtla karıştırmayın. Aksi takdirde sulanabilirler.