Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Ev Poğaçası Tarifi

Dereotlu Ev Poğaçası

Dereotlu Ev Poğaçası Tarifi

Dereotlu Ev Poğaçası tarifi: Dereotlu Ev Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Ev Poğaçası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Ev Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı un
  • 1 demet dereotu
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
  • 100 gram margarin
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke

Dereotlu Ev Poğaçası tarifi nasıl yapılır?

  • Dereotlarını ince bir şekilde kıyalım. Unun 2 su bardağı kadarını bir kap içerisine dökelim ve dereotlarını ekleyelim.
  • Margarin ve sıvı yağını da sırasıyla ekleyelim. Yumurtanın sarısını ayırıp beyazını içerisine koyalım. Yoğurt ve tuzu da ilave ederek yoğuralım.
  • Daha sonra farklı bir kap içerisine sirke, 1 su bardağı un ve kabartma tozunu karıştıralım ve diğer hamura ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar iyice yoğuralım.
  • Hamur kıvam aldıktan sonra üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım, yuvarlayarak iç harcını koyalım.
  • Hamurun hepsi bittikten sonra yumurta sarısı ve çok az sıvı yağı karıştırıp susamla süsleyelim.
  • Üzeri kızarana kadar 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun :)

Dereotlu Ev Poğaçası tarifinin püf noktası nedir?

Hamur oldukça yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak dikkat edelim . Dilerseniz 2 katı ölçüler kullanabilirsiniz. Çıkan poğaça miktarı az gelebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025