Dereotlu Ev Poğaçası Tarifi
Dereotlu Ev Poğaçası tarifi: Dereotlu Ev Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Ev Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Dereotlu Ev Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 1 demet dereotu
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
- 100 gram margarin
- 1 fincan sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
Dereotlu Ev Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Dereotlarını ince bir şekilde kıyalım. Unun 2 su bardağı kadarını bir kap içerisine dökelim ve dereotlarını ekleyelim.
- Margarin ve sıvı yağını da sırasıyla ekleyelim. Yumurtanın sarısını ayırıp beyazını içerisine koyalım. Yoğurt ve tuzu da ilave ederek yoğuralım.
- Daha sonra farklı bir kap içerisine sirke, 1 su bardağı un ve kabartma tozunu karıştıralım ve diğer hamura ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar iyice yoğuralım.
- Hamur kıvam aldıktan sonra üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat kadar dinlendirelim.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım, yuvarlayarak iç harcını koyalım.
- Hamurun hepsi bittikten sonra yumurta sarısı ve çok az sıvı yağı karıştırıp susamla süsleyelim.
- Üzeri kızarana kadar 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun :)
Dereotlu Ev Poğaçası tarifinin püf noktası nedir?
Hamur oldukça yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak dikkat edelim . Dilerseniz 2 katı ölçüler kullanabilirsiniz. Çıkan poğaça miktarı az gelebilir.