Dereotlu Baget Ekmeği Tarifi
Dereotlu Baget Ekmeği tarifi: Dereotlu Baget Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Baget Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet büyük boy
Dereotlu Baget Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 4-5 dal dereotu
Dereotlu Baget Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Dereotu hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp yoğurun.
- Hamur ele yapışmayan bir kıvam alınca ilk olarak 40 dk dinlendirin.
- Dinlendirdikten sonra dereotunu ekleyip tekrar yoğurun ve 1 saat daha dinlendirin.
- Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölün ve elinizle uzun ince bir baget şekli verin.
- Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye koyun. Üzerine bir miktar un serpin ve bıçakla çizikler atın.
- Fırını 190 derecede ısıtın ve üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Dereotlu Baget Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Fırının en alt kısmına bir kaba su koyup yerleştirin bu ekmekleriniz pişerden yumuşak olmasını sağlayacak.