Deniz Ürünleri Yahnisi Tarifi
Deniz Ürünleri Yahnisi tarifi: Deniz Ürünleri Yahnisi için gerekli malzemeler nelerdir? Deniz Ürünleri Yahnisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Deniz Ürünleri Yahnisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram kalamar
- 60 gram karides
- 50 gram levrek
- 1 yemek kaşığı beyaz şarap
- 1/2 adet kırmızı biber
- 1 adet çarliston biber
- 5-6 adet arpacık soğan
- 60 gram mantar
- 1 adet küçük boy domates
- 3 dal maydanoz
- 1/2 çay bardağı tuz
- 1/3 çay kaşığı karabiber
- 50 gram kaymak
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Deniz Ürünleri Yahnisi tarifi nasıl yapılır?
- Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları ince ince dilimleyin. Çekirdekli ve sulu kısımlarını aldığınız domatesleri küp şeklinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları bütün olarak bırakın.
- Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini ayıkladığınız renkli biberleri küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın. Pişirme işlemi sonrasında ekleyeceğiniz maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Kalamar ve levrekleri eşit büyüklüklerde doğrayın. Karidesleri bütün olarak bırakın.
- Ayçiçek yağını derin bir tavada ısıtın. Kalamar, arpacık soğan ve karidesleri yüksek ateşte soteleyin. Doğranmış sarımsak ve beyaz şarabı ekleyip karıştırın.
- Sırasıyla; renkli biberler, mantar, levrek, tuz, karabiber ve domates küplerini katıp soteleme işlemini sürdürün.
- Son olarak kaymak ve doğranmış maydanoz yapraklarını ekleyip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcak olarak, bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Deniz Ürünleri Yahnisi tarifinin püf noktası nedir?
Yumuşak yapıda olduğu ve parçalanmaması için levrek balığını sonradan ilave edin.