Deniz Tuzlu Karamel Sos Tarifi
Deniz Tuzlu Karamel Sos tarifi: Deniz Tuzlu Karamel Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Deniz Tuzlu Karamel Sos nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Deniz Tuzlu Karamel Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı krema
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
Deniz Tuzlu Karamel Sos tarifi nasıl yapılır?
- Toz şeker ve suyu derin bir tencereye alın ve karıştırın. (tencerenin yüksekliği şekerin yüksekliğinin en az 3-4 katı olmalı, çünkü kremayı ekleyince köpürecek)
- Karışımı orta ateşte karıştırmadan sarıdan turuncuya dönen bir renk alana kadar pişirin. Biliyorum içinizden karıştırmak geliyor, ama karıştırırsanız şeker kristalleşip topaklanacaktır.
- Bu sırada kremayı bir tencerede ısıtın ve karameli ateşten alıp yavaşça ve çok dikkatli bir şekilde kremayı ekleyin. Karıştırıp birkaç dakika daha kısık ateşte pişirip ateşten alın. Afiyet olsun.
Deniz Tuzlu Karamel Sos tarifinin püf noktası nedir?
Karameli ılıyınca hemen kullanabileceğiniz gibi kavanozlayıp buzdolabında saklayabilir, kullanmak istediğiniz miktarını hafifçe ısıtıp kullanabilirsiniz.