Deniz Tarağı Tarifi
Deniz Tarağı tarifi: Deniz Tarağı için gerekli malzemeler nelerdir? Deniz Tarağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Deniz Tarağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Marinasyonu için:
- 50 cl. zeytinyağı
- 2 gram taze kekik
- 2 gram maldon tuzu
- 2 gram tane beyaz biber
Tarator sos için:
- 4 dilim bayat ekmek içi
- 300 ml. süt
- 150 ml. krema
- 100 gram mayonez
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane beyaz biber
- 5 diş sarımsak püresi
Servisi için:
- 1 yemek kaşığı nane püresi
- 1,5 yemek kaşığı yenilebilir toprak
Deniz Tarağı tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağı, taze kekik, maldon tuzu ve tane beyaz biberle marine ettiğiniz deniz taraklarını kızgın tavada alt üst ederek mühürleyin.
- Tarator sosu hazırlamak için; bayat ekmek içini ufalayın. Süt, krema, mayonez, tuz, taze çekilmiş tane beyaz biber ve sarımsak püresi ilavesiyle karıştırın.
- Yenilebilir toprağı, üç göz şeklini alacak şekilde servis tabağına 1/2'şer yemek kaşığı kadar yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız tarator sostan ekleyin.
- Bu yuvaların üzerine mühürlenmiş deniz taraklarını koyup nane sos eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Deniz Tarağı tarifinin püf noktası nedir?
Deniz taraklarını marinasyon karışımında uzun süre bekletebilirsiniz.
Deniz Tarağı tarifi için servis önerisi
Deniz taraklarını arzuya göre poşe bıldırcın yumurtası ve haşlanmış deniz börülcesi eşliğinde servis edebilirsiniz.