Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Deniz Tarağı Tarifi

Deniz Tarağı

Deniz Tarağı Tarifi

Deniz Tarağı tarifi: Deniz Tarağı için gerekli malzemeler nelerdir? Deniz Tarağı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Deniz Tarağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet deniz tarağı

Marinasyonu için:

  • 50 cl. zeytinyağı
  • 2 gram taze kekik
  • 2 gram maldon tuzu
  • 2 gram tane beyaz biber

Tarator sos için:

  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • 300 ml. süt
  • 150 ml. krema
  • 100 gram mayonez
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane beyaz biber
  • 5 diş sarımsak püresi

Servisi için:

  • 1 yemek kaşığı nane püresi
  • 1,5 yemek kaşığı yenilebilir toprak

Deniz Tarağı tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağı, taze kekik, maldon tuzu ve tane beyaz biberle marine ettiğiniz deniz taraklarını kızgın tavada alt üst ederek mühürleyin.
  • Tarator sosu hazırlamak için; bayat ekmek içini ufalayın. Süt, krema, mayonez, tuz, taze çekilmiş tane beyaz biber ve sarımsak püresi ilavesiyle karıştırın.
  • Yenilebilir toprağı, üç göz şeklini alacak şekilde servis tabağına 1/2'şer yemek kaşığı kadar yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız tarator sostan ekleyin.
  • Bu yuvaların üzerine mühürlenmiş deniz taraklarını koyup nane sos eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Deniz Tarağı tarifinin püf noktası nedir?

Deniz taraklarını marinasyon karışımında uzun süre bekletebilirsiniz.

Deniz Tarağı tarifi için servis önerisi

Deniz taraklarını arzuya göre poşe bıldırcın yumurtası ve haşlanmış deniz börülcesi eşliğinde servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025