Deniz Mahsullü Kokoreç Tarifi
Deniz Mahsullü Kokoreç tarifi: Deniz Mahsullü Kokoreç için gerekli malzemeler nelerdir? Deniz Mahsullü Kokoreç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Deniz Mahsullü Kokoreç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç dolgusu için:
- 50 gram tereyağı
- 10 gram kuru soğan
- 3 gram sarımsak
- 10 gram karides
- 20 gram domates
- 10 gram sivri biber
- 30 gram ıspanak
- 10 ml. beyaz şarap (arzuya göre)
- 5 gram dereotu
- 5 gram maydanoz
- 10 gram tuz
- 3 gram kuru kekik
Servisi için:
- 50 gram kırmızı dolmalık biber
- 20 gram kroton
- 10 gram çiğ badem
Deniz Mahsullü Kokoreç tarifi nasıl yapılır?
- Kalamarların iç dolgusunda kullanacağınız kuru soğanları çok küçük parçalar halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri kuru soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
- Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini aldığınız sivri biberleri ince ince doğradıktan sonra küçültün. Ispanak, dereotu ve maydanozu incecik kıyın. Sarımsakları rendeleyin.
- Arzuya göre kısa süre (yaklaşık 2-3 dakika) haşladığınız ya da direkt olarak kullanacağınız temizlenmiş karidesleri diğer malzemeler gibi küçük parçalar halinde doğrayın.
- Tereyağını geniş bir tavada eritin. Doğranmış kuru soğan ve rendelenmiş sarımsakları katıp, hafif bir renk alana kadar soteleyin.
- Aralarda karıştırarak sırasıyla; doğranmış karides, sivri biber, domates ve ıspanağı ekleyin. Sote sebze ve karideslere arzuya göre kullanacağınız beyaz şarabı katıp, çektirin.
- Doğranmış dereotu, maydanoz, tuz ve kekik ilavesiyle harmanladığınız iç harcı soteledikten sonra ocaktan alın.
- Temizleyip, bol suda yıkadıktan sonra kuruladığınız bütün haldeki baby kalamarların içine hazırladığınız iç harcı doldurun.
- Malzemenin dışarı taşmaması için uç kısmını bir kürdan yardımıyla tutturarak kapatın. Hazır olan deniz mahsullü kokoreci, kızdırılmış ızgarada ters yüz ederek pişirin.
- Servisinde kullanmak üzere kroton ekmeklerini arzu ettiğiniz malzemelerle çeşnilendirip, fırınlayın. Sap kısmını kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı dolmalık biberi ızgara ya da ocakta közledikten sonra blenderda püre haline getirin. Kabuksuz çiğ bademleri kısık ateşte renk alana kadar kavurun.
- Izgarada pişen baby kalamarların kürdanlarını çıkartın. Ortadan ikiye keserek, servis tabağına alın. Çektirilmiş kırmızı biber püresi, fırınlanmış kroton ekmekler ve kavrulmuş badem ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Deniz Mahsullü Kokoreç tarifinin püf noktası nedir?
Porsiyonluk olarak bütün halde kullanılacak baby (körpe) kalamarlar marinasyon işlemi gerektirmemektedir. Ancak arzuya göre orta kısmında yer alan şeffaf kemiği aldığınız kalamarları toz şeker, tuz ve karbonat ile ovduktan sonra süt ya da maden suyunda bekletebilirsiniz.
Deniz Mahsullü Kokoreç tarifi için servis önerisi
Kroton ekmeklerini bayat ekmek dilimlerinizi küçük küpler halinde doğrayarak hazırlayabileceğiniz gibi hazır olarak da satın alabilir, zeytinyağı ve toz kırmızı biber ile harmanlayıp fırınladıktan sonra acılı hale getirebilirsiniz.