Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Deniz Mahsullü Humus Tarifi

Deniz Mahsullü Humus

Deniz Mahsullü Humus Tarifi

Deniz Mahsullü Humus tarifi: Deniz Mahsullü Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Deniz Mahsullü Humus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Deniz Mahsullü Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Humus için:

  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 çay bardağı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Deniz mahsullü sote için:

  • 2 adet kalamar
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı su

Deniz Mahsullü Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Humus için tüm tüm malzemeyi rondoya koyup pürüzsüz kıvama gelene kadar çekelim.
  • Soğan ve sarımsağı doğrayalım, tereyağını da ekleyip pembeleşene kadar pişirelim, üzerine ince halka halinde doğradıgımız kalamarı ekleyelim, suyunu da koyup altını kısarak 10 dakika pişirelim.
  • Ocaktaki karışıma karidesleri ve baharatları da ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Deniz Mahsullü Humus tarifinin püf noktası nedir?

Deniz mahsulü oranını artırıp azaltabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025