Deniz Mahsullü Humus Tarifi
Deniz Mahsullü Humus tarifi: Deniz Mahsullü Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Deniz Mahsullü Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Deniz Mahsullü Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Humus için:
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 çay bardağı tahin
- 1 diş sarımsak
- 1/2 adet limonun suyu
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Deniz mahsullü sote için:
- 2 adet kalamar
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı su
Deniz Mahsullü Humus tarifi nasıl yapılır?
- Humus için tüm tüm malzemeyi rondoya koyup pürüzsüz kıvama gelene kadar çekelim.
- Soğan ve sarımsağı doğrayalım, tereyağını da ekleyip pembeleşene kadar pişirelim, üzerine ince halka halinde doğradıgımız kalamarı ekleyelim, suyunu da koyup altını kısarak 10 dakika pişirelim.
- Ocaktaki karışıma karidesleri ve baharatları da ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Deniz Mahsullü Humus tarifinin püf noktası nedir?
Deniz mahsulü oranını artırıp azaltabilirsiniz.