Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Deniz Mahsüllü Barbunya Tarifi

Deniz Mahsüllü Barbunya

Deniz Mahsüllü Barbunya Tarifi

Deniz Mahsüllü Barbunya tarifi: Deniz Mahsüllü Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Deniz Mahsüllü Barbunya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Deniz Mahsüllü Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram barbunya
  • 200 gram karides
  • 20 adet midye
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz

Deniz Mahsüllü Barbunya tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle barbunyalarımızı ısırdığımızda ağızda rahat çiğnen bir kıvama gelene kadar haşlıyoruz.
  • Ardından ayrı bir tencereye zeytinyağımızı ekliyoruz.
  • Biraz ısındıktan sonra karideslerimizi ekleyip soteliyoruz, hemen ardından midyelerimizide atıp sotelemeye devam ediyoruz.
  • Biraz soteledikten sonra yağın içinden süzerek alıyoruz, ardından karides soteledeğimiz tencereye soğanlarımızı ekleyip biraz renk aldıktan sonra sarımsaklarımızı ekliyoruz.
  • Barbunyalarımızı ve domatesleri ekliyoruz.
  • Hepsini biraz kavurduktan sonra 2 Su bardağı su ekleyiyoruz ve üzerine şeker ekleyip üstünü kapatıyoruz.
  • 10 dakika kaynadıktan sonra midye ve karideslerimizi ekleyip tuzumuzu ekliyoruz (tercihe göre ve miktarda) ardından üzerini kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Pişen barbunyalarımızı üstü kapalı şekilde bir süre dinlendirip  servis edebilirsiniz üzerine dereotu ve maydanozları ekleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025