Deniz Mahsüllü Barbunya Tarifi
Deniz Mahsüllü Barbunya tarifi: Deniz Mahsüllü Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Deniz Mahsüllü Barbunya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Deniz Mahsüllü Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram barbunya
- 200 gram karides
- 20 adet midye
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4-5 dal maydanoz
- 4-5 dal dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
Deniz Mahsüllü Barbunya tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle barbunyalarımızı ısırdığımızda ağızda rahat çiğnen bir kıvama gelene kadar haşlıyoruz.
- Ardından ayrı bir tencereye zeytinyağımızı ekliyoruz.
- Biraz ısındıktan sonra karideslerimizi ekleyip soteliyoruz, hemen ardından midyelerimizide atıp sotelemeye devam ediyoruz.
- Biraz soteledikten sonra yağın içinden süzerek alıyoruz, ardından karides soteledeğimiz tencereye soğanlarımızı ekleyip biraz renk aldıktan sonra sarımsaklarımızı ekliyoruz.
- Barbunyalarımızı ve domatesleri ekliyoruz.
- Hepsini biraz kavurduktan sonra 2 Su bardağı su ekleyiyoruz ve üzerine şeker ekleyip üstünü kapatıyoruz.
- 10 dakika kaynadıktan sonra midye ve karideslerimizi ekleyip tuzumuzu ekliyoruz (tercihe göre ve miktarda) ardından üzerini kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen barbunyalarımızı üstü kapalı şekilde bir süre dinlendirip servis edebilirsiniz üzerine dereotu ve maydanozları ekleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.