Deniz Levreği Tarifi
Deniz Levreği tarifi: Deniz Levreği için gerekli malzemeler nelerdir? Deniz Levreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Deniz Levreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram fileto deniz levreği
- 1 adet rezene
- 30 gram fransız fasulyesi
- 0,2 cl. limon suyu
- 30 gram kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 0,1 cl. beyaz şarap
- 2 gram tuz
- 1 gram dijon hardalı
- 2 gram süzme bal
- 2 gram karabiber
- 3 gram sızma zeytinyağı
- 5 gram balsamik sirke
- 5 gram dereotu
Deniz Levreği tarifi nasıl yapılır?
- Levrek fileto temizlenir ve kılçıkları alınarak incecik kıyılmış dereotu, sızma yağ ve sarımsak ile marine edilir.
- Rezene dört eşit parçaya ayrılır. Beyaz şarap, kuru soğan ve sarımsakla fırınlanır, sonrasında buharda pişirilir.
- Fransız fasulyeleri, kaynar suda haşlandıktan sonra soğuk suyla şoklanır. Fırınlanmış rezene ile fırında ısıtılır; karabiber, tuz ve balsamik sirke ile lezzetlendirilir.
- Marine edilmiş levrek, ızgarada yaklaşık 8 dakika sürekli çevrilerek pişirilir.
- Limon suyu, hardal, bal ve sızma zeytinyağıyla karıştırılarak sos haline getirilir. Rezene ve Fransız fasulyesi, ızgara levrek ile servis edilir.
Deniz Levreği tarifinin püf noktası nedir?
Levrek filetoyu temizlerken kılçıklarının tam olarak alınmasına dikkat edin. Deri kısmını balığın üzerinde bırakın.Marinasyon süresini arzu ettiğiniz kadar uzatabilirsiniz.